新闻
耐热老化 PC/ABS 德国科思创(拜耳) FR3002 BK 高流动 阻燃
2023-12-28 17:14  浏览:9
耐热老化 PC/ABS	德国科思创(拜耳)	FR3002 BK 高流动 阻燃

中国

发布《乘用车内空气质量评价指南》推荐标准。这项标准中,规定了苯、甲苯、二甲苯、乙苯、苯乙稀、甲醛、乙醛、丙烯醛这8种物质的浓度要求。它适用于新车,使用中的车辆也可参照。

此标准在制定时参考了国外标准,但不及欧盟、北美等地区严格。

 

行动:部分企业自主提高车内空气质量

虽然我国还没有像美国、德国那样,从汽车制造过程中的材料、零部件方面这么细致的控制车内空气质量的标准,但是如zhiming汽车厂商沃尔沃、材料厂商锦湖日丽等,已经从开始按照欧美标准来从源头实现控制车内空气质量。

 

 

 

比如沃尔沃汽车,推出的S60L,首先是水溶性隔音材料,从而彻底避免了传统沥青隔音材料的有害气体污染。其次是IAQS车内空气质量控制系统,可自动监测车内空气质量,并控制空调进气量。以及环保内饰材料的选择,实现了车内“北欧般的空气”。

 

有着中韩合资背景的材料厂商锦湖日丽,也推出了低VOC低散发的汽车环保内饰材料,从材料配方开始严格控制有机物的散发,并辅以真空包装,大幅提高了材料的环保性能,已应用在主流汽车车型上。

 

Kina


Oslobodite preporučene standarde za 'Uprave za procjenu kvalitete zraka u putnicima'. Ovaj standard specificira potrebe za koncentracijom za osam tvari, protiv benzena, toluena, ksilena, etilbenzena, stirene, formaldehida, acetaldehida i akrolein. Prikladno je za nove automobile i može se preporučiti i za upotrebljene vozile.


Ovaj standard je razvijen s obzirom na vanjske standarde, ali nije tako strog kao Evropska unija, Sjeverna Amerika i druge regije.




Akcija: Neke tvrtke nezavisno poboljšavaju kvalitet zraka unutar njihovih vozila


Iako Kina još nije utvrdila takve detaljne standarde za kontrolu kvalitete zraka unutar automobila u smislu materijala i komponenta u procesu proizvodnje automobila kao što su Sjedinjene Države i Njemačka, poznati proizvođači automobila kao što su Volvo i proizvođači materijala poput Jinhu Rili počeli su kontrolirati kvalitetu zraka unutar automobila iz izvora prema evropskim i američkim standardima.






Na primjer, Volvo automobili su pokrenuli S60L, koji je prvi put koristio zvučne materijale za rješavanje vode, tako potpuno izbjegavajući štetno zagađenje plina tradicionalnih asphaltskih zvučnih materijala. Drugo, IAQS unutarnji sustav kontrole kvalitete zraka može automatski pratiti unutarnje kvalitete zraka i kontrolirati uvjete klimatizacije. A izbor ekološki prijateljskih unutrašnjih materijala postigao je "Nordic like air" u autu.




Jinhu Rili, proizvođa č materijala s zajedničkim područjem poduzeća između Kine i Južne Koreje, također je pokrenuo niske VOC-e i niske emisijske ekološke unutrašnje materijale. Počevši od materijalne formule, provedena je stroga kontrola emisije organskih materijala, dodana vakuum pakiranjem, značajno poboljšavanje ekoloških učinka materijala koje su primjenjene na glavne automobilne modele.

PCABS-FR1514-3.jpg

相关新闻
联系方式
公司:京冀(广州)新材料有限公司
姓名:蒋红卫(先生)
电话:18938547875
手机:18938547875
地区:广东-广州
地址:广州市南沙区丰泽东路106号(自编1号楼)X1301-E014087
18938547875 请卖家联系我
拨打电话 请卖家联系我