新闻
高粘挤出PC 德国科思创(拜耳) 8035阻燃V1 30%磨碎玻纤
2023-10-20 01:03  浏览:7
高粘挤出PC	德国科思创(拜耳)	8035阻燃V1 30%磨碎玻纤

PA:发动机架、油门踏板、主动转向灯座、光轴调整螺丝螺柱销、汽车门销、闭门器、侧视镜架、座椅滑轮齿轮、侧视镜壳、后视镜架、天窗滑轨、门把手(外侧)、车载相机支架。

 

PBT:反光镜、各类电动控制单元、各类连接器、DC-DC转换器罩、点火线圈壳、雨刷零部件、电动车窗零部件、电瓶箱分离隔板、动力

 

注塑制品翘曲变形的原因分析

 

注塑制品变形、弯曲、扭曲现象的发生主要是由于塑料成型时流动方向的收缩率比垂直方向的大,使制件各向收缩率不同而翘曲,又由于注射充模时不可避免地在制件内部残留有较大的内应力而引起翘曲,这些都是高应力取向造成的变形的表现。所以从根本上说,模具设计决定了制件的翘曲倾向,要通过变更成型条件来抑制这种倾向是十分困难的,终解决问题必须从模具设计和改良着手。 这种现象的主要有以下几个方面造成:

 

1.模具方面:

 

(1)制件的厚度、质量要均匀。

 

(2)冷却系统的设计要使模具型腔各部分温度均匀,浇注系统要使料流对称避免因流动方向、收缩率不同而造成翘曲,适当加粗较难成型部份的分流道、主流道,尽量消除型腔内的密度差、压力差、温度差。

 

(3)制件厚薄的过渡区及转角要足够圆滑,要有良好的脱模性,如增加脱模余度,改善模面的抛光,顶出系统要保持平衡。

 

(4)排气要良好。

 

(5)增加制件壁厚或增加抗翘曲方向,由加强筋来增强制件抗翘曲能力。

 

(6)模具所用的材料强度不足。

PA: Okvir motorja, pedal za plin, držalo za aktivno volansko svetilko, vijačni vijak za optično nastavitev osi, avtomobilska vrata, zapiranje vrat, okvir stranskega ogledala, prestava za škripce sedeža, ohišje stranskega ogledala, okvir vzvratnega ogledala, drsna tirnica strešne strehe, vratna kljuka (zunanja stran), nosilec avtomobilske kamere.






PBT: reflektor, različne električne krmilne enote, različni konektorji, pokrov pretvornika DC-DC, ohišje vžigalne tuljave, sestavni deli brisalcev, električne komponente oken, ločena predelna stena baterije, moč






Analiza vzrokov upogibanja in deformacije injekcijsko oblikovanih izdelkov






Nastanek deformacije, upogibanja in zvijanja v brizgalnih izdelkih je predvsem posledica večje stopnje krčenja v smeri pretoka v primerjavi z navpično smer med plastičnim oblikovanjem, kar povzroča osvojitev delov zaradi različnih stopenj krčenja v vseh smereh. Poleg tega se zaradi neizogibne preostale notranje napetosti v delih med brizgalnim oblikovanjem povzroči upogibanje, kar so vse manifestacije deformacije, ki jo povzroča visoka napetostna orientacija. Torej v osnovi oblikovanje plesni določa nagnjenost k upogibanju obdelovanca, in to težavo je zelo težko zatrti s spreminjanjem pogojev oblikovanja. Na koncu se mora reševanje problema začeti z oblikovanjem plesni in izboljšanjem. Ta pojav povzročajo predvsem naslednji vidiki:






1. Kar zadeva kalupe:






(1) Debelina in kakovost delov morata biti enaka.






(2) Zasnova hladilnega sistema mora zagotoviti, da je temperatura vsakega dela votline plesni enakomerna, sistem za polivanje pa mora zagotoviti, da je pretok materiala simetričen, da se prepreči upogibanje zaradi različnih smeri pretoka in stopenj krčenja.Preusmerjanje in glavni kanali težko oblikovanih delov je treba ustrezno zgostiti, da se čim bolj odpravijo gostote, tlak in temperaturne razlike v votlini plesni.






(3) Prehodno območje in vogali obdelovanca morajo biti dovolj gladki in imeti dobro zmogljivost demoldiranja, kot je povečanje dovoljenja za demoldiranje, izboljšanje poliranja površine plesni in ohranjanje ravnovesja v sistemu iztiska.






(4) Izpušni plini morajo biti dobri.






(5) Povečajte debelino sten komponente ali povečajte smer proti upogibanju in uporabite ojačevalna rebra za povečanje sposobnosti proti upogibanju komponente.






(6) Material, ki se uporablja v kalupu, ima nezadostno trdnost.

9e09e7cc36315d879fd9fb33f7216b4.jpg


相关新闻
联系方式
公司:京冀(广州)新材料有限公司
姓名:蒋红卫(先生)
电话:18938547875
手机:18938547875
地区:广东-广州
地址:广州市南沙区丰泽东路106号(自编1号楼)X1301-E014087
18938547875 请卖家联系我